BIOGRAFIE

PLUSMINUS staat garant voor stevige hardrockcovers met een ongepolijste sound. De band speelt hardrock zoals het bedoeld is: krachtig en enthousiast! Het gevarieerde repertoire van Plusminus bestaat onder andere uit nummers van AC/DC, Thin Lizzy, The Cult, KISS, Airbourne en Ramones. Plusminus is een door de wol geverfde band, met uitsluitend ervaren muzikanten uit Harderwijk (Gelderland). De meeste van hen zijn begonnen in de metalscene
Sommigen zullen de energieke slag- en sologitarist Erik Sprooten wellicht kennen van black metalband Ancient Rites. Anderen kennen Erik misschien van het inmiddels weer heropgerichte Inquisitor. Erik was eerder kortstondig bandlid van Plusminus, maar sinds 2002 heeft hij zich permanent gevestigd in de band.
Zanger Arie Kampman is sinds december 2006 lid van Plusminus. Hij is een vroegere vocalist van death metalformatie Houwitser en verzorgde de vocalen op het album Embrace Damnation. Naast Plusminus zingt Arie in de gevarieerde metalcoverband The Handsome Six, evenals in een nieuw coverproject met de leden van extreme death metalband Art Of Premonition (RIP). In Plusminus laat Arie een zeer veelzijdig geluid horen en vanzelfsprekend geen death grunts.
Bassist Alex Bakker heeft in een duister verleden deel uitgemaakt van Plusminus en maakt samen met Erik ook weer deel uit van Inquisitor. Alex is sinds 2002 vast lid van Plusminus, waarbij hij zich op het podium regelmatig tot een beest ontpopt.
Halverwege 2005 is Chiel bij Plusminus gaan drummen. Zijn enthousiasme zorgt er af en toe voor dat de stukken van de bekkens af vliegen. Chiel drumt naast Plusminus in The Handsome Six (voorheen death metalband Sublustris), waar Arie ook in zit.
Last but not least: Peter Jung. Slag- en sologitarist Peter is het enige overgebleven originele bandlid van Plusminus. Hij laat zich niet van zijn stuk brengen, is (hard)rock gitarist in hart en nieren en speelt zoals de meeste bandleden van Plusminus in een andere band: Black Fish.

De bezetting van Plusminus is nu als volgt:

Arie Kampman : Zang
Peter Jung : Gitaar
Erik Sprooten : Gitaar
Alex Bakker : Bas
Chiel Lozeman : Drums!--ONESTAT SCRIPTCODE START-->